23 Şubat 2013 Cumartesi

KOLAJ TEKNİĞİ - Nesnel Doku


Malzemeler
Resim Kağıdı
Kumaş ve kağıtlar
Yapıştırıcı
Kağıt makası


Değişik renkte ve parlaklıkta dokulu kumaşlar ve elişi kağıtları ile kesme yapıştırma (KOLAJ) yöntemiyle resim oluşturulur.

BOYA TEKNİKLERİ Sulu Boya ile Fırça ve Parmak Baskısı


Malzemeler
Resim kağıdı
Sulu Boya
Pastel boya


Çocuklardan vazo içinde çiçeklerin sapları ya da yaprakları olmayan ağaç çizmeleri istenir. Fırça ve parmak baskısı ile çiçekleri ve yaprakları oluşturun.

BOYA TEKNİKLERİ Şekerli Boya

Malzemeler
Renkli fon kartonu
Toprak (toz) boya
Plastik (beyaz) tutkal
Toz şeker
Plastik Kaşık
Her renk için Boya kapları
Nalburlardan kolaylıkla bulunabilen ekonomik toz (toprak) boyalar, boya kapların içinde plastik (beyaz) tutkal ve su ile boza kıvamında inceltilerek homojen duruma  duruma gelene kadar karıştırılır. Kullanmadan hemen önce toz şeker eklenir.

Çocuklar plastik kaşıklar yardımıyla boyaları akıtarak renkli fon kartonlarına renk öbekleri yaparlar. Boyalar kurudukça şekerin kristalize dokusu çalışmaya ışıltı katacaktır. Kurumaya bırakılan boyalı kartonlar, daha sonra yan yana düzenlenerek sergilenebilir.



20 Şubat 2013 Çarşamba

BOYA TEKNİKLERİ - PASTEL BOYA

Malzemeler:
Renkli fon kartonu
Yağlı Pastel Boya
Pastel boya her yaş çocuğun severek kullandığı bir boya türüdür. Kağıt üzerinde kolayca kayması çalışma sırasında çocukların kollarının yorulmaması demektir. Ayrıca net ve canlı renkler verdiğinden çocukların resim yapma isteğini körükler. Küçük çocuklar pastel boyaları elleriyle daha rahat kavrarlar. Özellikle okul öncesi çağda olan çocukların kalemi resim kağıdının üzerine kontrolsüz baskı ile sürmeleri sonucu genellikle pastel boya kalemi kırılsa da çocuklar boyamaya devam edebildiklerinden dolayı kullanım kolaylığı sağlar.
Küçük çocuklardan resim yüzeyinin tümünü boyaması beklenmemelidir. Eğer resimler beyaz resim kağıdı yerine Renkli fon kartonu üzerine yaptırılırsa kartonun renginden de resimde yararlanılmış olunur.
                                 


6 yaş pastel boya bireysel çalışma

                                                                 4 yaş grup çalışması